Week 21 en 22 - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Solange Zindzi - WaarBenJij.nu Week 21 en 22 - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Solange Zindzi - WaarBenJij.nu

Week 21 en 22

Blijf op de hoogte en volg Solange

02 September 2012 | Verenigde Staten, Orlando

Hi allemaal,
Ik begin echt steeds slechter te worden in het braaf verzenden van 1 verslag per week. Vorig jaar ging dat zo goed, maar heb er duidelijk meer moeite mee dit keer.
De tijd gaat ook zo snel. Soms denk ik ‘oh ik doe het vanmiddag wel even’ maar dan komt er vaak toch onverwachts iets tussen (meestal leuke dingen en heel soms een roosterwijziging of ik duik gewoon mijn bed in voor een dutje.. hihi) en dan voordat ik het weet ben ik weer een week verder.

Goed ook afgelopen twee weken weer heerlijke weken gehad.
We zijn met de cast naar Universal Studio’s gegaan in Orlando. (net als in Parijs, is dit soort van de concurrent van Disney.. ) Maar zo een leuke dag gehad! Natuurlijk alle achtbanen ingegaan en gegild voor mijn leven. Sommige dingen waren oprecht doodseng. En heel veel attractiedingen waren met 3D gebeuren dat jijzelf in de stoel zit, maar alles voelt en meemaakt wat je ziet op beeld alsof je werkelijk in die wereld zit.
Het park bestond uit allemaal verschillende delen die eigenlijk allemaal stuk voor stuk super waren uitgewerkt. Maar eenmaal aangekomen in Harry Potter world (ik vind letterlijk geen zak aan Harry Potter en Elise gelukkig ook niet) was iedereen helemaal adembenemend aan het rond lopen en zochten Elise en ik maar gewoon de bar op! We kregen ook op dat moment een mega stort bui op ons hoofd net als op mijn verjaardag, dus was wel prima!
Blijkbaar is dit het seizoen in Florda dat het altijd mooi is en dan rond een uur of 5 in de middag slaat het weer dan in een keer weer om. Een dikke regen bui voor misschien een uurtje en dan komt de zon weer tevoorschijn.
Om verder wat meer tijd op te vullen hadden Elise en ik in het gedeelte ‘Marokko’ een Henna tattoo laten zetten. Maar die is nu naar 2 weken weer verdwenen. Ik had een vlinder op mijn enkel.

Verder was vorige week een vrij normale week. Alles voelt momenteel zo vertrouwd en in alle havens kunnen we onze weg makkelijk vinden. Er gebeurt enorm veel elke dag, maar als ik dan nu terug denk dan denk ik wat heb ik eigenlijk nou gedaan. Hoe kunnen mijn dagen zo voorbij vliegen.

Verder is onze Cruisedirector vorige week vertrokken en is degene van het begin weer terug. Ook Nickleodeon is vertrokken en er is een geheel nieuw Nick-team vorige week gearriveerd. Omdat deze week de laatste week van het hoogseizoen is, vertrekken momenteel aardig wat mensen of vinden er behoorlijk veel vervangingen plaats.

Ook zijn er in de afgelopen twee weken 2 passagiers overleden aan een hartaanval. Best heftig allemaal,want eerst was het een vrouw van 49 met 2 kinderen in de 20. En precies een week erna. De zelfde dag en bijna dezelfde tijd was er een man overleden aan een hartaanval. (we hadden die dag 4 ongevallen, 3 mensen met een hartaanval, inclusief deze man en bijna een verdrinking) Die man was 42 jaar en had ook 2 kinderen maar die waren beide nog onder de 10 jaar. Ik wist echt niet dat hartaanvallen zoveel voorkomen.
Plus van de week is er een man van de crew ontslagen. (ik weet zeker dat mama, Jan en June deze man een hand hebben gegeven en zich aan hem hebben voorgesteld. Hij had zwart glad haar naar achteren, vrij lang en droeg een bril. En zei altijd heel uitgebreid gedag als we in de Garden cafe aan het eten waren.) Nou goed hij is dus ontslagen en zit momenteel in de gevangenis in de Bahamas, omdat hij afgelopen week een 19 jarig meisje uit Engeland die net 3 weken aan boord was en werkende was in de Spa, heeft verkracht. Ze heeft inwendige wonden en ontstekingen. Echt verschrikkelijk! Plus ik vind het een super nare gedachte dat ook ik wel een met deze man geproost heb in de crewbar of wel eens met hem hebben gechilt tijdens een cabinparty. En dan te bedenken dat hij iemand verkracht heeft. Bah! Echt niet te geloven, ik werd helemaal misselijk toen ik dat hoorde!

Na al deze negatieve dingen gebeuren er nog steeds vrij veel positieve dingen aan boord hoor. De vibe onderling is zo ontzettend fijn. Plus we hebben in de afgelopen 3 weken al drie verjaardagen gehad! Die allemaal elk bijna 3 dagen duren per verjaardag! Plus het organiseren van een feestje, het versieren van de kamers, het kopen van cadeautjes etc. Het neemt allemaal toch behoorlijk veel tijd en energie in beslag. Maar oh zo leuk! Vooral Lauren, Elise en ik regelen alles. En iedereen noemen ons nu de ‘BirthdayNinja’s haha.

Verder zijn deze week de ouders van Lauren aan boord en van Adem en Matt zijn beide hun vriendjes ook aan het cruisen deze week. Plus veel mensen van de crew vertrekken zoals ik eerder zei na deze week. Waardoor het weer allemaal mooie excuusjes zijn voor ons om optimaal te genieten van elke minuut van de dag!

Nou lieve allemaal ik denk veel aan jullie hoor en heb iedereen nog zoveel meer te vertellen. Ik wou soms dat ik gewoon even in mijn handen kon klappen en dan eventjes thuis op de bank zat bij iedereen met een kop thee in mijn handen en uren kon lachen, gieren en brullen en kletsen met mijn heerlijke vriendjes en vriendinnetjes in Amsterdam over van alles en nog wat!

Hele dikke zoen!!!

Ps. Aankomende week is mijn laatste week richting de Bahamas, vanaf volgende week gaan we voor 5 weken naar Canada en hebben we ook 4 overnachtingen aan land!! YAY!

Ps2. Van de week moest voor een training vanaf deck 7 door zo een glijbaan naar beneden glijden en landen op een reddingsboot. In geval van nood en de boot zinkt. Zodat ik dat ook een keer heb meegemaakt! Was een hele ervaring!!

Ps3. Onze route was afgelopen week veranderd vanwege de orkanen om ons heen! Maar dat zorgde er wel voor dat wij donderdag ochtend om 4u ’s ochtends bijna bij de kust van Florida waren en dus een racketlancering konden zien! Het was echt heel bijzonder!

Ps4. Oom Jarst, Tante Sam en Merlijn bedankt voor jullie lieve kaartje vanuit Venetie!! Plus mama ik heb de dvd’s en fotos nog niet ontvangen 

Ps5. Mijn favoriete DJ van de Dawn is deze week aan boord gekomen! Ik heb zo een leuke tijd met hem gehad vorig jaar dat ik zo blij ben om hem weer te zien! Hij blijft voor 4 weken dus wordt alleen maar super gezellig! Het blijft gek hoe mensen zo maar in je leven kunnen verschijnen maar ook zo weer verdwijnen. De wereld is zo groot en wanneer iedereen in eigen land is voelen we zo ver bij elkaar vandaan. Maar zo kun je ook zo weer samen in dezelfde ruimte zijn en lijkt het alsof je elkaar de dag ervoor nog gezien hebt! Ik ben nog steeds zo dankbaar voor het feit dat ik zoveel mensen van over de hele wereld leer kennen!

Ps6 ik had de helft van mijn haar in het begin laten invlechten van de week in de Bahamas!

Ps7. Mijn stem wordt er niet beter op met al die verjaardagen.. Ik klink weer als een man!

Nou Hasta la Vista! Dikke zoen!!!!!

• 02 September 2012 - 21:50

Mama:

Lieve Solange,

Wat een verjaardagen maken jullie mee. Heerlijk. Wij hebben de mijne van de week ook gevierd. En natuurlijk ook aan jou gedacht. Zie foto's Lovable Lotje op fb. Leuk hè.
    Ik baal wel dat je onze dvd's en cd's nog steeds niet ontvangen hebt. De vroige kaarten ook al niet. Hoe is dat toch mogelijk? Ik heb het adres opgeschreven dat op je contactsite staat. Je zou toch zeggen dat het dan wel moet aankomen.... Nou stille hoop dat het misschien volgende week nog lukt en anders weet ik het ook niet hoor.
    Ja, wat bijzonder zeg zo'n raketlancering. Je zei al: 'licht gaat sneller dan geluid...' Mooi om dat zelf zo mee te maken. Wij hebben ons fotoboek van de cruise van de week opgehaald en het ziet er fraai uit en is een hele mooie herinnering aan de cruise en aan jou. Nu ik weet wie iedereen is, is het ook makkelijker om iedereen te plaatsen. Ik geniet nog steeds van al je avonturen hoor. Of het nu een week eerder of later is. Dat maakt niets uit... hihi.
    Maar wat erg van dat meisje en al die jonge mensen met hartaanvallen. Hoe is het mogelijk. Dat verzin je gewoon niet... ongelooflijk. Moet toch een bizar gevoel geven. Wees trouwens maar blij dat die verkrachter achter slot en grnedel zit... ik weet overigens niet meer wie het is... kan me hem niet voor de geest halen, maar beter ook, denk ik zo.
    Lieve schat, fijne tijd nog en ik denk aan je.
    Groeten aan iedereen en geniet. Liefs, mama

• 02 September 2012 - 21:55

JantheBuddhaman:

Nou, wel heftig hoor die mensen met hartaanvallen. En dan ook nog kinderen die het allemaal moeten verstouwen, heavy!
    Gelukkig ook mooie dingen, schrijf je... m.i. maken jullie/jij zoveel mooie dingen mee dat het moeilijk zal zijn ze later allemaal nog eens voor de geest te halen...

Het zal ook best vervreemdend zijn om ' wat jij zo duidelijk onder woorden brengt in Ps 5- je maakt zoveel goeie vrienden 'from all over the world' en dan zijn ze weer foetsie in hun verre werelddeel...zover van je vandaan...om dan plots weer in beeld en jouw belevingswereld dichtbij te komen...dat maakt het m.i. allemaal best moeilijk om bij 'jezelf te blijven' .

Ik geniet trouwens van jullie foto's en organisatie talent als Birthday Ninja's...dat vergeet echt niemand meer!
    Wij zijn maar een weekje in jouw Gem-wereld geweest, maar wij hadden al zoveel mooie momenten, dat wij thuis direct onze reis-ervaringen in een Hema-boek hebben gevat...en daar steeds in bladeren en de foto's terugzien is heel fijn en ook tastbaar. Een goed hulpmiddel dus.
    Jouw verslagen zullen later ook zo hun waarde krijgen, en dan ben je reuze blij dat je ze toch hebt weten te maken.

Lieve Solo, wij hebben een goeie verjaardag achter de rug...en bereiden ons voor op het nieuwe schoolseizoen...en ik wens jou/jullie nog een plezierige laatste cruise in het zonnige deel van de wereld...om daarna te kunnen genieten van het noordelijke deel van onze wereldbol!
    Love from the Buddhaman

• 04 September 2012 - 15:36

Oma En Opa:

Lieve Solange,
    wat een activteiten leg jij met je maatjes aan de dag. Lieve kind en dan ook niet te vergeten dat er ook narigheid op de GEM kan gebeuren. Ernstig is je constatering dat er zoveel in kortetijd een hartstilstand krijgen en daar niet uit komen en overlijden. Dat is inderdaad heftig. Ik vraag me echter af zijn er geen defribillators aan boord en is er niemand van het personeel die ze weet te bedienen? Ik neem aan dat er wel een scheepsarts is , die daar onderricht in kan geven. Maar ja, wat zo dikwijls gebeurt: men is te laat om nog te kunnen reanimeren. Toch ligt het mijnsinziens ook aan het voedingspatroon van de Amerikanen: vet en veel.
    Dat je die mijnheer van de crew zich vergreep een een medelid is desastreus voor de homogeniteit van de leden van de crew. Dus is daar gelukkig in voorzien en heb jij opnieuw geleerd je niet naar ieder van de medecrewleden zo open op te stellen dat er misbruik van jou kabn worden gemaakt. Hoed je voor zulke lieden.
    Veel plezzier nog en geniet met volle teugen. Liefs van ons beiden, dikke kus en knuffel. Oma en opa.

• 06 September 2012 - 10:20

Babs:

Dag lieve Solange,
    Wat een verhaal zo wel gelukkig veel in het positieve en als jij zoveel mensen ziet,dan maak jij helaas ook tragische dingen mee! Zoals jouw wijze grootouders mailen' je kunt het aan de buitenkant niet zien,dus altijd op jouw hoede blijven! De mensen die veel van jou houden, willen graag dat het goed met jou gaat. mail jou nu,vanuit de receptie van Playa Esmeralda,waar ik met Janny 5 weken verblijf. Net als jij geniet ik van iedere minuut.Alleen de woeste di gen,zoals achtbanen e.d. Laat ik aan jou over.hahahahahaha Dikke kus van Babs Vanuit Marbella