Week 30 en Update Sandy - Reisverslag uit Virgin Island, Verenigde Staten van Solange Zindzi - WaarBenJij.nu Week 30 en Update Sandy - Reisverslag uit Virgin Island, Verenigde Staten van Solange Zindzi - WaarBenJij.nu

Week 30 en Update Sandy

Blijf op de hoogte en volg Solange

28 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Virgin Island

Hoooooi Lieve iedereen! Ik zal maar gelijk beginnen over mijn grote vriendin Sandy! Jullie hoeven je over mij (voorlopig) geen zorgen te maken, want onze Kapitein doet aardig goed werk.
Wij zouden afgelopen donderdag naar de Dominicaanse Republiek gaan, maar vanwege de orkaan melding werd dit al gelijk afgeblazen en zijn wij zo snel mogelijk richting het noorden gaan varen.
In de planning zouden wij morgen (maandag) aankomen in NY om de oude passagiers er af te laten en de nieuwe te verwelkomen. Maar dit gaat helaas niet gebeuren. Wij zijn al sinds gisterochtend in de buurt van NY aan het rondvaren, want de kapitein had gehoopt dat wij vandaag konden aanmeren, maar dit werd afgeblazen. Omdat men verwacht dat de orkaan dinsdag ochtend om 2u NY bereikt, heeft de haven in NY vanaf vanavond (zondag) zijn haven gesloten tot wanneer de storm NY bereikt en niet meer een gevaar zal zijn.
Wat dit voor ons betekend? Dat wij momenteel ergens in de Atlantische oceaan rondjes aan het varen zijn voor niemand-weet-hoelang- tot de haven ons laat weten dat hij weer geopend wordt. De kapitein hoopt op woensdag, maar de kans is groot dat dat pas donderdag zal zijn. Oftewel een never-ending-cruise.

Het vervelende is dat de volgende cruise (wat overigens mijn laatste cruise is met deze cast, en mijn installweek is met de nieuwe cast) enorm kort zal zijn, en we hoogstwaarschijnlijk niet de route zullen doen die de 9daagse cruise officieel zou moeten doen. Er gaat nu een gerucht dat afhankelijk van het aantal dagen de cruise uiteindelijk zal zijn, we weer een weekje naar de Bahamas gaan volgende week. Iedereen baalt enorm hier, want we zijn allemaal echt verliefd geworden op Puerto Rico, Sint Maarten en St. Thomas. (gelukkig heb ik nog tot half december!! Hihi). Plus stel je voor dat je geboekt hebt voor die vakantie! EN dan beland je ergens anders!. Maargoed dat zijn de risico’s.
Ik heb het zo wie zo erg druk volgende week en mag van geluk spreken als ik van boord kan vanwege alle extra repetities! Want ik zal nu ook minder dagen hebben om te wennen aan de nieuwe cast. Maar we zullen zien.

Goed afgelopen week heb ik verder een TOP week gehad, dus ik klaag absoluut niet! Puerto Rico was super mooi! We waren door het oude gedeelte van San Juan gaan wandelen, vervolgens heerlijk Tapas gegeten en Sangria gedronken! Om vervolgens nog een dansje en drankje te doen bij een bar vlak bij de haven voordat wij weer aan boord gingen!
Die avond hadden we een Latin Party op het pooldeck, waar wij moesten optreden en daarna entertainen, wat een mega succes was!

Sint maarten is Super super mooi! Was leuk om in het Nederlandse gedeelte weer Nederlands te kunnen praten. Plus ze verkochten als souvenirs klompen en tulpen en dergelijke!
Wij gingen naar het Franse gedeelte, waar een strand is vlak voor het vliegveld. Maho beach, oftewel Airport beach! De vliegtuigen vliegen echt maar een paar meter boven je hoofd! Je wordt helemaal de zee in gezogen door alle kracht en wanneer een vliegtuig opstijgt waait al het zand overal en nergens heen! Het geluid is niet normaal! Maar oh zo een leuke dag! Ik voelde mij net een klein kind.
Ik vond het zo slim gevonden, want er waren heel wat hotels er om heen, maar in plaats dat mensen zullen klagen vanwege overlast of iets door alle vliegtuigen, hebben zij er een attractie-ding van gemaakt.

St. Thomas, was ook super (ik ben echt weer helemaal op mijn plekje hier in het zuiden!). het was een heerlijke dag! Omdat St. thomas uit aardig wat bergen / heuvels bestaat. Konden wij ergens aan kabel naar boven nemen, de berg op. wat een prachtig uitzicht had over het gehele eiland!

Nou lieve allemaal, maak je geen zorgen over mij! Ik dacht ik schrijf maar even een verslagje dat ik nog steeds heel ben en van het leven geniet. Maar voorlopig zijn wij op weg, om zo ver mogelijk bij de orkaan vandaan te blijven als kan! IK heb geen idee hoe het gaat zijn met eten en benzine * ahum.. maar ze zullen dit wel vaker hebben gehad! Weer een nieuwe ervaring en klein avontuurtje!
Zoals oma altijd zegt geen nieuws is goed nieuws!

Dikke zoen!!!

• 28 Oktober 2012 - 16:49

Solange Zindzi:

Internet is stom, fotos lukten niet! :(

• 28 Oktober 2012 - 20:54

JantheBuddhaman:

We merken dat je gelukkig aardig 'cool' blijft onder al dat hurricane geweld. Gelukkig maar!

Het gebied waar die Sandy aan land kan gaan is overigens erg kwetsbaar...en burg. Bloomberg maakt zich dan ook terecht zorgen voor NYC. Ze zijn bang -zo horen wij hier- dat het stormwater de metro ingangen in kan lopen...dus al het openbaar vervoer gaat dicht!

Nou, blijf voorlopig dan maar rondjes varen!
    Liefs, sterkte met de komende wisseling van het team,
    Jan

• 29 Oktober 2012 - 14:37

Oma En Opa:

Wij waren enigszins ongerust, maar zijn blij iets van jou te vernemen. De hype rond jouw vriendin Sandy bereikt ons via het nieuws en zoals Amerikanen graag doen: alles breed uitmeten en een hoop drama.

Maar onze Nederlandse koelbloedigheid bewaart de rust en wacht af tot de zo noodzakelijke maatregelen kunnen worden getroffen. Hebben we ook gedaan bij de watersnoodramp in Zeeland.

Dus blijf maar cool, want de kapitein weet heus wel wanneer hij aan olie toe is en zal dan zeker weten waar hij kan aanmeren om de tanks te vullen.

Liefs oma en opa.

• 29 Oktober 2012 - 14:37

Oma En Opa:

Liefs oma en opa.

• 30 Oktober 2012 - 10:10

Schaap:

Volgens
    Mij waren jouw opa en oma enigszins ongerust...;)

• 01 November 2012 - 20:37

Mama:

Nou, ik was ook ongerust hoor, maar niet zo erg als opa en oma ;)
    Nee, blij dat de orkaan achter de rug is en jullie het overleefd hebben.
    Jullie zijn doodziek geweest van die 'non-stop achtbaan', maar zijn er weer en hoe?
    Zag op de Halloween foto's dat jullie weinig meer aan jezelf hoefden te doen om dat feest te kunnen vieren :P
    Nee hoor lieverd, echt blij dat het ergste achter de rug is en dat jij en ook Deva veilig zijn.
    Dikke kus, mama